![Rote-Linsen-Suppe Rote-Linsen-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09957D6B-40F0-492B-AA7F-D67EFEC1EBA8/Derivates/56AD5931-BCE5-48CB-AFC3-706F41E5A99F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 400 g Tomaten, geviertelt
- 200 g rote Linsen
- 500 g Wasser
- 300 g Orangensaft
- 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Salz
- ¼ TL Zimt
- 1 Msp. Nelkenpulver
- 1 Msp. schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40min
Cremige Möhren-Linsensuppe
35min
Cremige rote Linsensuppe
45 min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40min
Orientalische Linsensuppe
30min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Rote Linsensuppe
40min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25min
Kichererbsen-Eintopf
30min
Dänische Erbsensuppe
1h