Rote-Linsen-Suppe

Rote-Linsen-Suppe

4.6 455 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Öl
    30 g
  • Tomaten geviertelt
    400 g
  • rote Linsen
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Orangensaft
    300 g
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    1 ½ Würfel
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Zimt
    ¼ TL
  • Nelkenpulver
    1 Msp.
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Msp.

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 197 kcal / 824 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...