
Urządzenia i Akcesoria
Rote-Linsen-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehen3
-
Öl30 g
-
Tomaten geviertelt400 g
-
rote Linsen200 g
-
Wasser500 g
-
Orangensaft300 g
-
Gemüsebrühe (für je 0,5 l)1 ½ Würfel
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
-
Zimt¼ TL
-
Nelkenpulver1 Msp.
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 Msp.
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
197 kcal /
824 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
5.7 g