Cremige Möhren-Linsensuppe

Cremige Möhren-Linsensuppe

4.1 200 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Nüsse, ganz, gemischt geröstet und gesalzen (z.B. von Seeberger)
    100 g
  • Minze abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    5 - 6 Stängel
  • Datteln, entsteint halbiert
    75 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Olivenöl
    30 g
  • Harissapaste
    20 g
  • Paprika-Tomatenmark (z.B. von Hengstenberg)
    10 g
  • Möhren in Stücken (3 cm)
    400 g
  • rote Linsen
    130 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    3 Prisen
  • Wasser kochend heiß
    1000 g
  • Zitronensaft
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 439 kcal / 1841 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...