Tonno in pesto di mandorle e olive

Tonno in pesto di mandorle e olive

4.3 108 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di tonno fresco a fette (1 cm circa)
  • 60 g di olive taggiasche denocciolate
  • 50 g di mandorle tostate
  • ½ spicchio di aglio
  • 1 rametto di maggiorana fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di vino bianco secco tipo Chardonnay
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 141.2 g
Kalorie 6380 kJ / 1525 kcal
Tłuszcz 104.9 g
Błonnik 10.7 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...