Insalatona di orzo

Insalatona di orzo

4.3 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di cipolla in pezzi (2-3 cm)
    30 g
  • di pisellini freschi sgranati
    200 g
  • di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
    200 g
  • di carote pelate e a tocchettini (1 cm)
    200 g
  • pomodorini in quarti
    4
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di orzo perlato (cottura 15 minuti)
    280 g
  • di brodo vegetale caldo
    350 g
    350 g di acqua, calda + 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • di tonno in scatola al naturale ben scolato
    150 g
  • olive nere denocciolate a rondelle
    10
  • di mais dolce in scatola ben sgocciolato
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 366 kcal / 1531 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...