Insalatona di orzo

Insalatona di orzo

4.3 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di cipolla in pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di pisellini freschi sgranati
  • 200 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
  • 200 g di carote pelate e a tocchettini (1 cm)
  • 4 pomodorini in quarti
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 280 g di orzo perlato (cottura 15 minuti)
  • 350 g di brodo vegetale caldo
    350 g di acqua, calda + 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 150 g di tonno in scatola al naturale ben scolato
  • 10 olive nere denocciolate a rondelle
  • 100 g di mais dolce in scatola ben sgocciolato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 366 kcal / 1531 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...