Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Hendlbrustfilets, ohne Haut, in Stücken
- 50 g Speckwürfel
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 25 g Butter
- 2 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 Msp. Paprikapulver, rosenscharf
- 70 g Semmelwürfel
- 1 Wirsingkohl, im Ganzen
- 500 g Paprikaschoten (rot und gelb), in groben Stücken
- 300 g Paradeiser, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 2 TL Oregano, getrocknet
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 100 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2062 kJ / 492 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Rinderfilet à la Esterhazy
50 Min
Coq au vin
3h
Ossobuco sous-vide
13h
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1 Std.
Putenbrust mit Speck und Erdäpfeln
1 Std. 25 Min
Hendlbrust mit pikanter Zwetschkenfülle und Fisolen
50 Min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 Std.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 Std. 5 Min
Gefüllte Hühnerfilets sous-vide
3h 30 min
Geröstete Leber
30 Min
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45min
Zandergulasch
45min