Menü: Maronicremesuppe, Rinderfilets mit Sellerie-Erdäpfel-Gemüse und Schokotraum

Menü: Maronicremesuppe, Rinderfilets mit Sellerie-Erdäpfel-Gemüse und Schokotraum

4.4 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 Portionen

Składniki

  • Ei (Größe M)
    1
  • Butter
    40 g
  • Weizenmehl, universal
    30 g
  • Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil) in Stücken
    50 g
  • Zucker
    40 g
  • Salz
    6 - 8 Prisen
  • Natron
    1 Msp.
  • Walnusshälften
    4 - 6
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Maroni, gegart, geschält
    150 g
  • Knollensellerie geschält
    250 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält
    250 g
  • Weißwein
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    6 - 9 Prisen
  • Rinderfilet-Steaks (3 cm dick)
    200 - 300 g
  • Thymianblättchen, frisch
    1 TL
  • Schlagobers
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1000 kcal / 4190 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...