Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla roja en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 80 g de pimiento rojo en trozos
- 400 g de batatas en trozos (2 cm)
- 20 g de tomate concentrado
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 50 g de leche de coco
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 635.3 kJ / 152 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y verduras
25min
Alubias con tomate y cúrcuma
30 min
Judías al horno con verduras
30 min
Sopa vegetariana con legumbres
40 min
Chile sin carne
1h
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min
Sopa de coco y guisantes (Tanzania)
35min
Sopa de yogur con garbanzos
40 min
Curry de batatas y brócoli
20 min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Sopa de lentejas con batata y pasta
35min
Sopa de coliflor al curry
40 min