Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ guindilla roja (sin pedúnculo ni semillas)
- 2 chalotas
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ cucharadita sal
- 1 pellizco de pimienta recién molida
- 200 g de kale troceado
- 200 g de broccolini (Bimi®) en dos trozos
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 50 g de arándanos rojos deshidratados
- 10 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1216 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 333.5 mg
Alternatywne przepisy
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 min
Cuscús de coliflor y verduras crudivegano
20 Min
Ensalada de algas y setas
40 Min
Pilaf de mijo con remolacha y judías verdes
20 Min
Sopa de kale con crujiente de beicon
35 Min
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
30 Min
Tabulé de coliflor al vapor
40 Min
Tirabeques crujientes y picantes
15 Min
Pappardelle de calabaza con pesto de avellanas y brócoli
20 Min
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50 min.
Hinojo con tomates y aceitunas
45 min