Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ guindilla roja (sin pedúnculo ni semillas)
- 2 chalotas
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ cucharadita sal
- 1 pellizco de pimienta recién molida
- 200 g de kale troceado
- 200 g de broccolini (Bimi®) en dos trozos
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 50 g de arándanos rojos deshidratados
- 10 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1216 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 333.5 mg
Alternatywne przepisy
Ensalada detox con kale
10 min
Quinoa con acelgas y pollo
30 min
Tabulé de coliflor al vapor
40 min
Hinojo con tomates y aceitunas
45 Min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Pilaf de mijo con remolacha y judías verdes
20 min
Hojas de repollo rellenas de mijo con salsa de setas
1 Std. 40 Min
Ensalada de trigo sarraceno con pollo
40 min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 Min
Cuscús de coliflor y verduras crudivegano
20 min
Berenjenas caprese en caponata
50 menit
Sopa de kale con crujiente de beicon
35 Min