Lasagne alla zucca

Lasagne alla zucca

4.7 3 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

Ragù alla bolognese
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
    100 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di zucca (hokkaido), sbucciata, tagliata a pezzi (3 cm)
    400 g
  • di olio di oliva
    10 g
  • di burro chiarificato
    3 cucchiai
  • di carne trita mista, maiale e manzo
    500 g
  • di vino rosso
    100 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi (400 g)
    1 scatola
  • di concentrato di pomodoro
    40 g
  • di rosmarino fresco
    2 rametti
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
Besciamella e finitura
  • di latte
    700 g
  • di burro, non salato + q.b. per imburrare
    70 g
  • di farina bianca
    70 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    ½ cucchiaino
  • pasta secca, tipo lasagna
    12
  • di zucca (hokkaido), a fettine (2 mm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 669 kcal / 2786 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...