Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
16
oz zucchini (approx. 3 medium)
lub 16 oz yellow squash (approx. 2 medium) - ½ oz dried porcini mushrooms
- 6 oz water, divided
- 20 oz fresh mixed mushrooms, (ie. cremini, maitake, button, shitake), sliced, divided
- 3 - 5 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to sauté
- 2 tbsp tamari sauce
- grated Parmesan cheese, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 683.3 kJ / 163.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 521.8 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1 Std. 50 Min
Green Bean Gremolata
25 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 godz. 10 min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Southwest Quinoa
40 min
Meatballs with Herb Tahini and Cauliflower Tabbouleh
30 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min