![Mushroom Ragu with Zoodles Mushroom Ragu with Zoodles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d062c11fc089f4cd54fafe1c817e691b/Derivates/4a49597a7b1517490b6f3b56fdb35d03e79a9194.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
16
oz zucchini (approx. 3 medium)
lub 16 oz yellow squash (approx. 2 medium) - ½ oz dried porcini mushrooms
- 6 oz water, divided
- 20 oz fresh mixed mushrooms, (ie. cremini, maitake, button, shitake), sliced, divided
- 3 - 5 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to sauté
- 2 tbsp tamari sauce
- grated Parmesan cheese, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 683.3 kJ / 163.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 521.8 mg
Alternatywne przepisy
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 min
Cauliflower Steaks
45 min
Green Bean Gremolata
25 min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 min
Green Goddess Salad
10min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Southwest Quinoa
40 min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 min