Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat

Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
10 portions

Składniki

Glace façon "Viennetta
  • de chocolat noir
    150 g
  • blancs d'œufs
    6
  • de sucre glace
    200 g
  • de crème, 35 % m.g. très froide
    1000 g
  • d'extrait de vanille
    1 c. à soupe
Sauce chocolat
  • de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao
    250 g
  • de lait entier
    160 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 674 kcal / 2803 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...