Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre
- 200 g de beurre, en morceaux
- 370 g de farine, et un peu pour les moules et le plan de travail
- 1 œuf
La crème chocolat-citron
- 200 g de lait entier
- 200 g de crème, 30% m.g. min.
- le zeste de citron, d'un ½ citron
- 100 g de jus de citron
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 30 g de chocolat noir extrafin, 99% de cacao, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3263 kJ / 782 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2 godz. 35 min
Crème brûlée
4h 50min
Sauce béchamel
15 min
Tarte au chocolat au lait et fraises
4 godz. 45 min
Brownies
45min
Sablés au chocolat
1h 30min
Crème au chocolat
3h 15min
Saucisson au chocolat
6h 15min
Glace au caramel
9 Std.
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Croissants au chocolat
Brak ocen