Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de carambars (bonbons au caramel mou)
- 400 g de lait
- 80 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
- 4 jaunes d'oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1498 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Glace à la vanille
12h
Frappé banana split
15min
Mille-feuilles
2h 25min
Tartelettes au chocolat et citron jaune
No ratings
Biscuits fourrés type Oréo®
3u. 50min
Tranche de caramel salé
2sa 40 dk
Tortillas de chia et quinoa et trio de dips
1u. 45min
Caramels à la crème
2u.
Mousse au jambon
10min
Dessert glacé estival
4 Std. 50 Min
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2u.
Glace au citron
12sa 30 dk