Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, en pommade
- 100 g de sucre glace
- 1 pincée de sel
- 2 pincées de gousse de vanille en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 280 g de farine
- 100 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Petits croissants à la vanille
1 godz. 30 min
Gâteau choco-coco
40 dk
Étoiles à la cannelle
1 godz. 30 min
Muffins au chocolat
45 dk
Cookies
50 dk
Madeleines
1sa
Macarons au caramel
1h 50min
Cake marbré - Varoma
1 Std. 10 Min
Escargots noix-cannelle
2 Std. 10 Min
Dessert glacé estival
4h 50min
Miroirs
1 godz. 40 min