Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 250 g de farine, et un peu pour saupoudrer
- 130 g de beurre
- 70 g d'eau
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de sucre
Garniture
- 500 g de lait
- 2 œufs
- 50 g de sucre
- ½ gousse de vanille, la pulpe uniquement
- 10 g de fécule de maïs
- 1000 g de petites fraises
- de la gelée d’abricots, pour le glaçage
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2686 kJ / 642 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35 min
Tarte aux pommes
1h 15min
Gâteau des rois
2h 15min
Quiche poireaux-lard
1h
Tiramisu fraises-sureau
3h 15min
Pâte feuilletée, rapide
2h
Pâte à pizza
1h
Pâte à crêpe
1h 15min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Lasagnes classiques
2h
Cupcakes framboise-coco
2 godz. 20 min
Meringues de l'Emmental
2h 15min