Gâteau au chocolat léger

Gâteau au chocolat léger

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 portions

Składniki

La ganache au chocolat au lait
  • 2 feuilles de gélatine (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 75 g de crème, 35 % de m.g.
  • 130 g de chocolat au lait en morceaux
  • 50 g de sucre
Le biscuit
  • 4 œufs
  • 1 pincée de sel
  • 90 g de chocolat noir en morceaux
  • 40 g de chocolat au lait sans sucre, en morceaux
  • 20 g beurre, non salé (du lait de vache)
  • 500 g d'eau
La finition
  • copeaux de chocolat blanc e de chocolat au lait

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 121 kcal / 507 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...