Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat au lait
- 2 feuilles de gélatine, (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 75 g de crème, 35 % de m.g.
- 130 g de chocolat au lait, en morceaux
- 50 g de sucre
Le biscuit
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 90 g de chocolat noir, en morceaux
- 40 g de chocolat au lait, sans sucre, en morceaux
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
La finition
- copeaux de chocolat blanc e de chocolat au lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 507 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Pâté uranais
1 Std. 50 Min
Pizza margherita
2h 10min
Charlotte au chocolat et à la banane
Brak ocen
Crème au chocolat
3h 15min
Dinde croustillante et boulettes de viande aux lentilles
40min
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Baguette
1h 45min
Petits fondants au chocolat accompagnés de sorbet à la mangue et fruit de la passion
4h 15min
Poulet citron
50min