Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat au lait
- 2 feuilles de gélatine, (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 75 g de crème, 35 % de m.g.
- 130 g de chocolat au lait, en morceaux
- 50 g de sucre
Le biscuit
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 90 g de chocolat noir, en morceaux
- 40 g de chocolat au lait, sans sucre, en morceaux
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
La finition
- copeaux de chocolat blanc e de chocolat au lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 507 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40 dk
Poulet citron
50 dk
Crème pâtissière
15 Min
Gâteau de Pâques
1 Std. 55 Min
Charlotte au chocolat et à la banane
Keine Bewertungen
Coulant au chocolat et au cœur cerise
1 godz. 30 min
Moelleux au chocolat
1 godz. 30 min
Cake au chocolat et gingembre confit
1 godz. 30 min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Forêt noire
2sa 30 dk
Curry de poulet à la japonaise
55 dk