Tourte au chocolat-moka

Tourte au chocolat-moka

4.0 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 tranches

Składniki

Biscuit au chocolat
  • 6 œufs
  • 180 g de sucre
  • 220 g de farine
  • 50 g de cacao en poudre et un peu pour le décor
  • ¾ c. à café de poudre à lever
  • 1 pincée de sel
Crème au moka
  • 7 feuilles de gélatine
  • 600 g de crème entière, froide
  • 50 g de sucre
  • 10 g de sucre vanillé, maison
    ½ sachet de sucre vanillé
  • 1 œuf
  • 20 g d'eau
  • 2 c. à soupe de café soluble
  • 40 g de liqueur à la crème de whisky (par ex. Baileys)

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 281 kcal / 1174 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...