Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit au chocolat
- 6 œufs
- 180 g de sucre
- 220 g de farine
- 50 g de cacao en poudre, et un peu pour le décor
- ¾ c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
Crème au moka
- 7 feuilles de gélatine
- 600 g de crème
- 50 g de sucre
-
10
g de sucre vanillé, maison
lub ½ sachet de sucre vanillé - 1 œuf
- 20 g d'eau
- 2 c. à soupe de café soluble
- 40 g de liqueur à la crème de whisky (par ex. Baileys)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1174 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1h
Coquins de Linz
3h 15min
Soupe au vin de Soleure
1h
Séré aux herbes
10 Min
Sauce au poivre vert
20min
Pâté uranais
1 godz. 50 min
Beignets au sérac
Brak ocen
Gâteau aux carottes argovien
2h
Tourte aux poires
9h
Cake aux baies
1h 15min
Couronne aux herbes et à l’ail
3 Std. 30 Min
Tiramisu fraises-sureau
3h 15min