Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 1 citron, bio, le zeste finement prélevé à l’économe
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- 500 g de farine
- 1 pointe de couteau de poudre à lever
-
1000
g d'huile de friture
lub 1000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bricelets
2h 30min
Gâteau des rois
2h 15 min.
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Coquins de Linz
3u. 15min
Pain tessinois
1h 50 min.
Soupe bâloise à la farine
1 Std. 10 Min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Crêtes de coq
24h
Gâteau des rois
1h 55 min
Knöpflis
50min
Tarte au vin cuit
45min
Gâteau du Vully
2h 30min