Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 1 citron, bio, le zeste finement prélevé à l’économe
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- 500 g de farine
- 1 pointe de couteau de poudre à lever
-
1000
g d'huile de friture
lub 1000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Gâteau des rois
1h 55min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10 min.
Bonhomme en pâte
2h 10 min.
Läckerli de Bâle
1h 10 min
Pavé au chocolat épicé
12 godz.
Miroirs
1u. 40min
Gâteau de Linz
1h
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Milanais
3h
Tresse bernoise
1h 45 min