Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de sucre + 2 c. à soupe pour enrouler le biscuit
- 1 gousse de vanille
- 3 œufs
- 90 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 250 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 150 g de séré à la crème
- 300 g de fraises, en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1266 kJ / 303 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'Ovo
55min
Gâteau du Vully
2j 30 menit
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 Std. 20 Min
Tiramisu fraises-sureau
3h 15min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gâteau de Pâques
1 godz. 45 min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4 Std. 35 Min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau en forme de chiffres pour les 50 ans de Thermomix®
5 godz.
Miroirs
1 Std. 40 Min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min