Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 175 g de farine
- 30 g de cacao en poudre, non sucré
- 5 g de bicarbonate de sodium
- 150 g de beurre, mou
- 120 g de sucre de canne complet
- 50 g de sucre
- 1 pincée de fleur de sel
- ½ c. à café de gousse de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 547 kJ / 131 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Gâteau des rois
2h 15min
Gâteau choco-coco
40min
Cake au chocolat et gingembre confit
1 Std. 30 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Galette des rois aux poires et au chocolat
1h 40min
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Gâteau à l'Ovo
55 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h