Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander, 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into pieces (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
lub 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Semolina cake (namoura)
1h 50 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Arabian spice mix
5 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Salmon kabsa
40min