Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil, to grease
- 140 g water
- 45 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 240 g white bread flour, divided, plus extra to dust
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp dried yeast
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 742.8 kJ / 177.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 586.9 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Apple Wheat Starter
72h 20min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min
Everyday sourdough loaf
4h 20 min
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120 Std. 5 Min
Rye sourdough baguettes
27hod. 20min
Sourdough Ciabatta
9 Std. 25 Min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2 Std. 55 Min
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Rye sourdough loaf
18h 20 min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min