Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g water
- 100 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 3 level tsp dried yeast (10 g)
- 1 tsp sugar
- 550 g flour, plus extra for dusting
- 100 g fine semolina
- 1 ½ tsp salt
- 100 g fresh za’atar leaves, washed and dried
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1sa 35 dk
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Semolina cake (namoura)
1u. 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Arabian ice cream
10 Std. 25 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Tahini dip (tarator)
5min
Za'atar pesto
5min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Chicken pastilla
1h 10 min