![Lemon Rice Lemon Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43fb5a484cb2c940945a7fdcf4172fa4/Derivates/c038f54614f449f5508fbbf5e26f2f0abcfbc826.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp gingelly oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp urad dhall
- 1 tsp chana dhal, soaked for 20 minutes, drained
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch asafoetida
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 20 g roasted peanuts, with skin, plus extra for garnishing
- 20 g roasted cashew nuts, without skin, plus extra for garnishing
- 450 g cooked rice (type Basmathi) (see tip)
-
60
g lime juice
lub lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 671 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 610 mg
Alternatywne przepisy
Idli
15 godz. 40 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 Min
Paneer Tikka Pizza
2 Std.
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Paneer tikka pizza
2 Std.
Shacha Sauce
1 godz. 10 min
Nut butter dressing
5min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Potato Peratal
40 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Vegetable Sambar
35 min
Chai Masala (Masala Tea)
15 Min