Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Sauce
- 3 garlic cloves
- 4 chillies, type Fresno, fresh, stems removed, halved
- 2 - 4 'chile de árbol' chillies, dried, to taste
- ½ tsp ground smoked paprika
- 1 tsp salt, coarse
- ½ tsp oregano, dried
- 100 g extra virgin olive oil
- 45 g red wine vinegar
- 1500 - 1600 g whole chicken, spatchcocked (see Tip)
Vegetable Salad and Grilling
- 450 g mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (3 cm/2 in.)
- 100 g mayonnaise
- ¼ tsp salt, to taste (opcjonalnie)
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3665 kJ / 876 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 904 mg
Alternatywne przepisy
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 min
Baked Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Shrimp Louie Salad
1h 30min
Bibimbap burrito
45min
Korean fried chicken
4h
Malaysia-style Coconut Chicken
25 Std. 40 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM6)
1h 30min
Fluffy Japanese Cheesecake
1h 50 min
Corn Tortillas
1h 25min