Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre
- 100 g d'eau
- 80 g de rhum
La mousse au chocolat
- 150 g de crème, 35 % m.g., très froide
- 180 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 3 œufs
- 40 g de sucre
La garniture
- 3 citrons verts
- 100 g de beurre
- 400 g de bananes
- 100 g de sucre
- 30 g de crème, 35 % m.g.
- 30 biscuits à la cuillère (pour un moule à charlotte Ø 16 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4029 kJ / 961 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la rhubarbe
36hod. 25min
Bananes à la sauce coco-cannelle
30min
Crème au jus de pomme
4h 15min
Beignets au sérac
Brak ocen
Gâteau au chocolat léger
2h 15min
Cake au chocolat et gingembre confit
1 Std. 30 Min
Crème renversée au chocolat
Brak ocen
Moelleux au chocolat
1h 15min
Escargots noix-cannelle
2hod. 10min
Pavé au chocolat épicé
12h
Pain d'épice lucernois
55min
Tarte fine aux deux chocolats et fruits rouges
4óra 20p