Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre
- 100 g d'eau
- 80 g de rhum
La mousse au chocolat
- 150 g de crème, 35 % m.g., très froide
- 180 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 3 œufs
- 40 g de sucre
La garniture
- 3 citrons verts
- 100 g de beurre
- 400 g de bananes
- 100 g de sucre
- 30 g de crème, 35 % m.g.
- 30 biscuits à la cuillère (pour un moule à charlotte Ø 16 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4029 kJ / 961 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Frappé fraise-chocolat
10 min
Cheesecake basique
10h
Petits pains Varoma
2 godz. 15 min
Glace aux fruits
5 min
Pâté uranais
1h 50min
Forêt noire
2 godz. 30 min
Tarte au chocolat au lait et fraises
4 Std. 45 Min
Gâteau au chocolat léger
2 godz. 15 min
Tourte aux poires
9 Std.
Focaccia à la farine d'épeautre
2 godz. 30 min
Bûche de Noël
2h 45min