Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de sucre
- 70 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 600 g de lait
- 20 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf
- 200 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 894 kJ / 213.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30 Min
Sauce béchamel
15min
Glace à la pistache
10 godz. 35 min
Bananes à la sauce coco-cannelle
30 Min
Mille-feuilles
2 Std. 25 Min
Merveilles
1h 10min
Pain aux poires
Brak ocen
Tourte au kirsch de Zoug
4 Std.
Crema catalana
40min
Caramels à la crème
2h
Tourte au chocolat-moka
4 godz. 30 min
Glace au citron
12 Std. 30 Min