Urządzenia i Akcesoria
Crème brûlée
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 portions
Składniki
-
140 g de sucre
-
70 g d'eau
-
1 c. à café de jus de citron
-
600 g de lait
-
20 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
-
1 œuf
-
200 g de crème entière, froide
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.9 g
Kalorie
894 kJ /
213.5 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Riz au lait
1 godz.
Sauce au poivre vert
20 min
Sucre vanillé
72 godz.
Glace au citron
12 godz. 30 min
Caramels à la crème
2 godz.
Moutarde de Bénichon
40 min
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1 godz.
Macarons au caramel
1 godz. 50 min
Sauce au curry
5 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Gâteau à la crème
45 min