Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine, (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 125 g de beurre, en morceaux
- 50 g de sucre
- 1 pincée de cannelle moulue
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre long, râpé
- 1 clou de girofle
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1151 kJ / 278 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40min
Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets
1 Std. 10 Min
Confiture de pommes cuites pour les provisions
1h 15min
Cuisses de dames
1h 35min
Crème renversée au chocolat
Brak ocen
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Forêt noire
2 Std. 30 Min
Tri-Tip de bœuf aux épis de maïs et côtes de bette
Brak ocen
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Beignets aux pommes
45min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Miroirs
1 Std. 40 Min