Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine, (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 125 g de beurre, en morceaux
- 50 g de sucre
- 1 pincée de cannelle moulue
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre long, râpé
- 1 clou de girofle
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1151 kJ / 278 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Pain vaudois à la croix
13 Std. 30 Min
Gâteau choco-coco
40 min
Biscuit roulé aux fraises et au séré
1h 30min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Pain aux poires
Brak ocen
Forêt noire
2h 30min
Tarte au chocolat au lait et fraises
4 godz. 45 min
Panna cotta à la compote d’ananas
Brak ocen
Bûche de Noël
2h 45min
Gâteau de Linz
1h