Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre, et un peu pour le moule
- 180 g de farine, et un peu pour le moule
- 140 g de pâte d'amande
- 165 g de sucre
- 180 g de beurre
- 4 œufs
- 150 g de lait entier
- 180 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
- 40 g de cacao en poudre
- 70 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 135 g de gingembre confit, coupé en petits dés et roulé dans la farine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1951 kJ / 467 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Madeleines au chocolat
30min
Mille-feuilles
2h 25 min
Sablés au chocolat
1 godz. 30 min
Hiboux en fromage
Brak ocen
Séré aux herbes
10 min
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Digestif au fenouil
10 min
Gâteau à l'Ovo
55 min
Curry de poulet à la japonaise
55 min
Pâte de base pour pain
24h 30min
Gâteau aux carottes argovien
2 godz.