Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 175 g de beurre, mou coupé en morceaux
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 250 g de farine
- 50 g de cacao en poudre (toutes sortes)
- 50 g de cacao sucré en poudre, à diluer
- 1 c. à café de poudre à lever
- 6 barres de chocolat suisse, type branches
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Pain tessinois
1u. 50min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau des rois
1h 55min
Gâteau à l'Ovo
55 min
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Cake Mississippi clair
1h 15 min
Gâteau aux carottes
1h 10 min
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45 min