Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les coques
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre glace
- 10 g de cacao en poudre, non sucré
- 80 g de blancs d'œufs
- 100 de sucre
- 30 g d'eau
La ganache
- 60 g de crème entière
- 100 g de chocolat au lait au caramel, en morceaux
- 20 g de beurre, à température ambiante, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 242 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux 3 chocolats
4h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Gâteau des rois
1sa 55 dk
Dacquoise praliné au chocolat
1h 5min
Éclairs au chocolat
1h 15min
Sablés viennois au chocolat
50min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6小时 40 分钟
Gâteau à la crème
45min