Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les coques
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre glace
- 10 g de cacao en poudre, non sucré
- 80 g de blancs d'œufs
- 100 de sucre
- 30 g d'eau
La ganache
- 60 g de crème entière
- 100 g de chocolat au lait au caramel, en morceaux
- 20 g de beurre, à température ambiante, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 242 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1 godz. 30 min
Bavarois aux 3 chocolats
4h
Mille-feuilles
2h 25min
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Croquant au chocolat
15 Std.
Forêt noire
2h 30min
Brownies
45 min
Cupcakes framboise-coco
2 godz. 20 min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Saucisson au chocolat
6h 15min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h