Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Stängel Zitronengras, frisch, in Stücken (1 cm )
- 1 roter Chili, alle Sorten, getrocknet oder frisch, ohne Samen
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 3 Stängel Koriander
- 200 g Champignons, frisch, halbiert
- ½ TL feinkörniges Salz
-
400
g Schweinefleisch, gehackt
lub 400 g Hackfleisch, gemischt -
1
EL Fischsauce
lub 1 - 2 Sardellenfilets in Öl, abgetropft und fein zerkleinert - Öl, zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1337 kJ / 320 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chinesische Nudelsuppe
1sa 35 dk
Crevetten Sweet and Sour
40min
Thai-Nudelsuppe
35 min
Nasi goreng
50 min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 Std.
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Rindfleisch-Pie mit Bier
1h 40min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Poke-Bowl
35 min
Pad Thai mit Poulet
20min
Crevettencurry mit Topinambur
45min
Grünes Poulet-Curry
55 min