Rindfleisch-Pie mit Bier
TM6

Rindfleisch-Pie mit Bier

4.2 (15 ocen)

Składniki

Rindfleisch Füllung

  • 40 g Olivenöl
  • 600 g Rindsfleisch, ohne Knochen, in Würfeln (2 cm)
  • 1 TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 150 g Lauch, in Ringen
  • 15 g Maisstärke (z. B. Maizena)
  • 330 g dunkeles Bier
  • 1 Stängel Thymian, frisch, Blätter abgezupft
  • 1 EL Worcestershire Sauce
  • ½ TL Fleischbouillon Paste
    lub ½ Fleischbouillonwürfel

Teig und Fertigstellung

  • 150 g Weizenmehl
  • 65 g Butter, kalt, in Stücken
  • 1 Ei
  • ½ TL Salz
  • 1 Eigelb, verquirlt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2711 kJ / 647 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
35 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy