Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Schweinefilets, in Streifen (5 mm x 1 cm x 5 cm)
- 50 g Sojasauce
- 300 g Reisnudeln, getrocknet
- 50 g pflanzliches Öl
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Ingwer, frisch, gerieben
- 150 g rote Zwiebeln, geachtelt
- 150 g rote Peperoni, in Streifen (5 mm x 5 cm)
- 150 g Karotten, in Streifen (5 mm x 5 cm)
- 1280 g Wasser
- 1 TL Chinesisches Fünf-Gewürze-Pulver
- 70 g Austernsauce
- 1 TL Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 100 g Kefen, schräg halbiert
- 150 g Mini Pak Choi, grob geschnitten
- 1 TL Salz
- 1 roter Chili, frisch, diagonal in kleinen Ringen
- 2 EL Cashewkerne, geröstet, gesalzen
- 2 Frühlingszwiebel, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 414.6 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Crevettencurry mit Topinambur
45min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 Std.
Indisches Lammcurry
1 godz. 30 min
Coq au vin
2 Std.
Fisch Curry
35 Min
Schweinsfilet im Speckmantel mit Grillbutter
1 Std. 45 Min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Teriyaki-Pouletschenkel
2 Std. 5 Min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1 godz. 30 min
Grünes Poulet-Curry
55 Min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45min
Pulled-Pork im Burger
3 Std.