Sizilianischer Crevettensalat

4.7 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • rote Zwiebeln in dünnen Scheiben (1-2 mm)
    200 g
  • Rotweinessig nach Geschmack
    30 - 40 g
  • Petersilie, frisch Blätter abgezupft
    10 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie) klein
    1
  • Limettensaft frisch gepresst
    40 g
    40 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Wasser
    300 g
  • Riesencrevetten, roh, geschält und entdarmt (ca. 1000 g Riesencrevetten mit Schale)
    500 g
  • Limette in Scheiben (2-3 mm)
    1
    1 Zitrone, in Scheiben (2-3 mm)
  • Fenchelknolle in dünnen Scheiben (1-2 mm)
    200 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 187 kcal / 785 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...