Crevettencurry mit Topinambur

Crevettencurry mit Topinambur

4.7 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten halbiert
    100 g
  • roter Chili, frisch halbiert
    1
  • Koriander, frisch
    1 Bund
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Sesamöl, geröstet
    40 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • gelbe Currypaste
    1 EL
  • Salz
    1 TL
  • rote Peperoni in Würfeln (2 cm)
    200 g
  • Tomatenpüree
    70 g
  • Kokosmilch (400 g)
    1 Dose
  • Öl zum Braten
  • Topinambur-Wurzel in dünnen Scheiben (siehe Tipp)
    200 g
  • Salz zum Würzen
  • Curry, gemahlen zum Würzen
  • Tiefseecrevetten, tiefgekühlt aufgetaut, abgetropft (siehe Tipp)
    700 g
  • Zitronensaft
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 37 g
Kalorie 2091 kJ / 500 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...