Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schalotten, halbiert
- 1 roter Chili, frisch, halbiert
- 1 Bund Koriander, frisch
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Sesamöl, geröstet
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 EL gelbe Currypaste
- 1 TL Salz
- 200 g rote Peperoni, in Würfeln (2 cm)
- 70 g Tomatenpüree
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- Öl zum Braten
- 200 g Topinambur-Wurzel, in dünnen Scheiben (siehe Tipp)
- Salz zum Würzen
- Curry, gemahlen zum Würzen
- 700 g Tiefseecrevetten, tiefgekühlt, aufgetaut, abgetropft (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2091 kJ / 500 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettencurry
35min
Thai-Nudelsuppe
35min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Indisches Lammcurry
1h 30 min.
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2h 20min
Orangen-Lachs mit Brokkoli-Couscous
25 min.
Thai Burger
30min
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1h
Udon-Nudeln mit Gemüse
40 min.
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min.
Grünes Poulet-Curry
55 min.
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min.