Rührei mit Spinat und Ziegenkäse

Rührei mit Spinat und Ziegenkäse

4.7 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    ½
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Salz etwas mehr zum Bestreuen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Jungspinat, frisch nach Geschmack
    30 - 40 g
  • Ziegenweichkäse abgetropft, in Scheiben
    50 g
  • Eier
    4
  • Schnittlauch, frisch in Röllchen
    ½ Bund
  • Wasser
    500 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 150 kcal / 626 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...