Ricotta-Ravioli mit Auberginensauce

Ricotta-Ravioli mit Auberginensauce

3.8 13 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Pastateig
  • Mehl
    300 g
  • Eier
    3
  • Olivenöl, nativ
    10 g
Ricotta-Füllung
  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    100 g
    100 g frischer Ricotta, gesalzen, in Stücken (2-3 cm)
  • Mascarpone
    100 g
  • frischer Ricotta gut abgetropft
    250 g
  • Salz
    2 gestr. TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
Auberginensauce
  • Olivenöl, nativ
    80 g
  • Thymian, frisch Blätter gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen
  • frischer Schnittlauch Blätter gewaschen und getrocknet
    5 Halme
  • Aubergine in Würfeln (1-2 cm)
    500 g
  • Tomaten in Würfeln (2-3 cm)
    20 g
  • frische Basilikumblätter zum Dekorieren
    etwas
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 6 Portionen

Kalorie 562 kcal / 2351 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...