Gedämpftes Kartoffel-Omelette

Gedämpftes Kartoffel-Omelette

2.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln geschält und in Scheiben
    400 g
  • Wasser
    1500 g
  • Emmentaler oder beliebige andere mittel-harte Käsesorte, in Stücken
    100 g
  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • frische Petersilie
    2 - 3 Zweigchen
  • Schinken, gekocht Tranchen in Stücke geschnitten
    100 g
  • Eier
    6
  • Paniermehl
    70 g
  • feinkörniges Salz nach Belieben
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 1749 kJ / 418 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...