Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 100 g prosciutto crudo di Parma (1 cm)
- 100 g salame piccante a fettine (1 cm)
- 120 g di cipolle a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro in scatola
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di origano secco (opcjonalnie)
- 600 g di acqua
- 350 g di penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti al pomodoro
30min
Pasta al pomodoro
55min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Pasta alla carcerata
30min
Spaghetti alla carbonara
35min
Spaghetti alla carbonara
30min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Spaghetti al tonno
40min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30min
Spaghetti al tonno
40min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (Bimby Friend)
25min