![Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E66BCAB2-2C2F-46E0-97AE-FE7E90B8973A/Derivates/A5B84BF6-B32C-45AB-B3F5-6E9359BED7E5.jpg)
Wersje kompatybilne
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 100 g prosciutto crudo di Parma (1 cm)
- 100 g salame piccante a fettine (1 cm)
- 120 g di cipolle a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro in scatola
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di origano secco (opcjonalnie)
- 600 g di acqua
- 350 g di penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti alla carbonara
35min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 min
Pasta panna e salmone
30 min
Pasta alla carcerata
30 min
Spaghetti al sugo di polpettine
1 godz. 30 min
Spaghetti al tonno
40min