Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
TM31 TM5 TM6

Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante

4.7 (12 ocen)

Składniki

  • 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 100 g prosciutto crudo di Parma (1 cm)
  • 100 g salame piccante a fettine (1 cm)
  • 120 g di cipolle a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di polpa di pomodoro in scatola
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di origano secco (opcjonalnie)
  • 600 g di acqua
  • 350 g di penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1776 kJ / 424 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy