Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pork trotter, with skin and bone, cut in pieces (5-6 cm)
- 140 g garlic cloves
- 140 g shallots
- 160 g white rice vinegar
- 120 g sugar, adjust to taste
- 10 dried chillies, rinsed, soaked and deseeded
- 6 bird's eye chillies (chilli padi)
- 1 tbsp light soy sauce
- 2 tbsp dark soy sauce
- 3 tbsp oyster sauce
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1995.8 kJ / 477 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Rice Wine Chicken
30 Min