Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cooking oil
- 300 g pork belly, with skin, patted dry with kitchen towels, cut in pieces (2 cm x 1 cm)
- 5 garlic cloves
- 40 g fresh ginger, julienned
- 20 g shredded dried cuttlefish, approx. 5 cm long
- 1 bird's eye chilli (chilli padi), sliced
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 30 g shrimp paste (har cheong)
- 350 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2835 kJ / 678 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107 mg
Alternatywne przepisy
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Braised pork belly
55 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Yam Rice
45 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min