Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g chicken feets, halved at joints, claws removed
- hot water, to blanch
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 80 g abalone (6-8 pieces), rinsed, scored
- 1 slice fresh ginger
- 1 piece star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon stick
- 20 g cooking oil
- 1 garlic clove
- 25 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 100 g water
- 40 g lump sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2043.3 kJ / 488.3 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Teochew Seafood Porridge
45min
Dried Shrimp Sambal
55min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Shallot Oil
25min
Curry chicken
1h
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min