Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g chicken feets, halved at joints, claws removed
- hot water, to blanch
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 80 g abalone (6-8 pieces), rinsed, scored
- 1 slice fresh ginger
- 1 piece star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon stick
- 20 g cooking oil
- 1 garlic clove
- 25 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 100 g water
- 40 g lump sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2043.3 kJ / 488.3 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Curry chicken
1h
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Salted Fish Pork Belly
30min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15 min
Chicken porridge with century egg
30min
Oil-free Honey Chicken Wings
45 min
Tomato-egg soup
20 Min
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30min