Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
lub 100 g dried apricots, cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (opcjonalnie)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions, cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas, soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 63.4 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
Alternatywne przepisy
Stuffed Moroccan Breads
2 godz. 45 min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1h
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Moroccan chicken and couscous
45min
Cauliflower and sweet potato salad with nuts
40min
Chicken tagine with honey and prunes
40min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Squid and Shrimp Risotto
1h