Urządzenia i Akcesoria
Roast Potatoes (Betty) Metric
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
Roasted Potatoes
-
water625 g
-
Yukon gold potatoes (approx. 70-100 g ea.)1360 g
-
85 g vegetable oilextra virgin olive oil85 g
-
salt to taste1 tbsp
-
rosemary, fresh2 sprigs
Parmesan Gremolata
-
Parmesan cheese cubed60 g
-
garlic clove1
-
parsley leaves, fresh15 g
-
lemon thin peel only, no white pith1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1362 mg
Białko
8 g
Kalorie
1544 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min
Mixed Herbs Rice
35 min
Spanish Rice
35 min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Arroz con leche (Rice Pudding)
3 godz.
Easter Babka
2 godz. 30 min
Asparagus and Ham Rotelle
40 min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2 godz.
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
1 godz. 25 min
Roast Potatoes (Betty)
1 godz. 15 min
Goulash soup
2 godz. 35 min