![Roast Potatoes (Betty) Metric Roast Potatoes (Betty) Metric](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/223407a2-312d-47c3-b66f-4d169a72498e/Derivates/503c0873-6c37-4cea-8577-6ee9ec183a08.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Potatoes
- 625 g water
- 1360 g Yukon gold potatoes (approx. 70-100 g ea.)
-
85
g extra virgin olive oil
lub 85 g vegetable oil - 1 tbsp salt, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
Parmesan Gremolata
- 60 g Parmesan cheese, cubed
- 1 garlic clove
- 15 g parsley leaves, fresh
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1362 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed rice
25 menit
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40min
Steak au Poivre
20min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10 min
Pao de Alho (Crispy Flatbread) Paul (Metric)
35min
Mashed potatoes
50min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1j
Orange Creamsicle Whip
10 min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30min