Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Potatoes
- 625 g water
- 1360 g Yukon gold potatoes (approx. 70-100 g ea.)
-
85
g extra virgin olive oil
lub 85 g vegetable oil - 1 tbsp salt, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
Parmesan Gremolata
- 60 g Parmesan cheese, cubed
- 1 garlic clove
- 15 g parsley leaves, fresh
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1362 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sautéing Red Pepper with Onions
Brak ocen
Broccoli Stem Slaw
15min
Baked Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20min
Slow Cooked Pot Roast
6h 20min
Peruvian Seabass Salad
Brak ocen
Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
1h 25 min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
4 Std. 20 Min
Peanut brittle
1h 30min
Caramelised red onion chutney
24 godz.
Menu with Vegetable Soup, Chicken with Mustard Sauce and Steamed Vegetables
45 min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Beef Goulash
2u. 45min