Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, core removed
- 80 g onions, cut into halves
- 1 tsp dried fennel seeds
- 40 g olive oil, plus extra for serving
- 600 g water
- 1 tsp fine salt
- 400 g white cabbage, cut into strips
- 200 g potato, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g canned butter beans
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Irish Potato Soup
35 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45 min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h
Potato and Dried Mushroom Soup
35 min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 min
Spring Vegetable Soup
35 min
Warm cabbage dish
15min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min