![Cabbage soup Cabbage soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ADBE692F-6795-4B56-960B-2D7A8F512105/Derivates/9B1C3C86-816C-4B11-86A5-AC89AE28C7F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, core removed
- 80 g onions, cut into halves
- 1 tsp dried fennel seeds
- 40 g olive oil, plus extra for serving
- 600 g water
- 1 tsp fine salt
- 400 g white cabbage, cut into strips
- 200 g potato, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g canned butter beans
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spring Vegetable Soup
35 min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45min
Vegetable soup, Eggs en cocotte with spinach
1h
Steamed Fennel Bulbs
Brak ocen
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 Min
Soy bolognese
40 min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Basic Vegetable Soup
50 min
Pea Soup
30 min
Cream of mushroom soup
20 Min