Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 48 oz eggplant, cut into ¼ in. slices (approx. 3 large eggplants)
- 3 tsp fine sea salt, divided, to taste
- 4 oz Parmigiano Reggiano, cut into pieces
- ½ oz garlic cloves (approx. 5 cloves)
- ½ oz fresh parsley, leaves and tender stems (approx. ½ bunch)
- ½ tsp black peppercorns
- 9 oz yellow onions, halved (approx. 2 medium onions)
- 1 oz olive oil
- 16 oz ground beef, curmbled
- 8 oz canned crushed tomatoes
- 4 oz red wine
- 1 tsp dried oregano
- ¼ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground nutmeg, divided, to taste
- olive oil, to brush
- 4 oz salted butter, plus extra for greasing
- 24 oz whole milk
- 2 ½ oz all-purpose flour
- 2 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2186.4 kJ / 522.6 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1316 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biltmore Veal Fricassee
1h 20 min
Collard Greens
1h 5 min
Colcannon with Sausages and Guinness Gravy
1h 5 min
Butter Chicken
4h 5min
Meatloaf
1h 20 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
Green Chili Deviled Eggs
40 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min
Acorn Squash Gratin
1h 55min
Persian Chicken and Rice
1sa 35 dk
Shrimp and Grits
1u. 50min
Meatloaf with Mushroom Sauce
1h 30min