![Aubergine papeton with tomato coulis Aubergine papeton with tomato coulis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8dab1017-187b-47a0-ad1a-fa30ef55a732/Derivates/50cd2b1d-ca0f-4330-ac47-db40f97a4a01.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Papeton
- 1000 g aubergines, cut in pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- slightly salted butter, for greasing
- wheat flour, for dusting
- 4 eggs
- 50 g semi-skimmed milk
- 3 pinches salt
- 1 pinch ground cayenne pepper
- hot water, for bain-marie
Tomato coulis
- 3 garlic cloves
- 100 g white onions, cut in halves
- 30 g olive oil
- 600 g ripe tomatoes, cut in halves
- 1 tsp caster sugar
- 1 pinch fresh thyme leaves
- 3 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 10 fresh basil leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 262 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Creamy courgette soup
25 Min
Fish Tacos
45 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Vegetable and hazelnut cheese muffins
45 min
Lemon cake
2 Std.
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Apple cake
1 godz.
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Crème caramel (flan)
3h
Yoghurt cake
1h 40min