Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 stalks fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa paste, to taste
- 500 g water
- 800 g canned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
lub 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tbsp golden caster sugar
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
-
4
chicken thighs, skinless, boneless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
lub 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin
Brak ocen
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Spicy sea bass (samke harra)
50min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Cod with aïoli
40 Min
Chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 Min
Sweet beet
15min
Salsa Brava
10 min