![Moroccan harira and chicken soup Moroccan harira and chicken soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b082b3e4-17d9-49b4-8364-b066ddc4b615/Derivates/dc6c4d93-4be8-4b75-9145-590a7be45b06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 stalks fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa paste, to taste
- 500 g water
- 800 g canned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
lub 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tbsp golden caster sugar
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
-
4
chicken thighs, skinless, boneless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
lub 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Cherry Amaretto Dream
10 Min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Chicken curry with okra (quwarman al dajaj)
50 min
Duck, apricot and pine nut pastilla
50 min
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2h 40min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Nicoise Salad
1 godz. 15 min
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
2 godz. 5 min
Salmon tartare
25 Min