Steamed aubergine and ricotta lasagne

Steamed aubergine and ricotta lasagne

4.3 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces
    50 g
  • fresh parsley leaves only
    5 - 10 g
  • freshly ground pepper
    1 - 2 pinches
  • water
    1100 g
  • salt
    2 tsp
  • dried lasagne pasta sheets
    160 g
  • aubergines cut in small cubes (approx. 1 cm)
    300 g
  • garlic clove
    1
  • onions cut in pieces
    50 g
  • carrots cut in pieces
    50 g
  • celery stalk cut in pieces
    30 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • canned crushed tomatoes
    500 g
  • ricotta cheese drained
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 561 kcal / 2352 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...